I hemmet

Det finns tre faror framför andra som det är viktigt att skydda barnen från: 

  • Brännskador
  • Fallolyckor
  • Förgiftning

Vi vuxna måste göra allt för att förebygga dessa faror, de flesta olyckor går att förebygga och det är mycket viktigt all aldrig lämna små barn utan uppsikt. 

I köket

Köket kan vara ett farligt ställe att vistas på för små barn. Barnen kan skära sig på knivar, saxar och även på köksassistenten. Barnen kan bränna sig på spisen, ugnen, kaffebryggaren och andra varma föremål. Barnen kan även få tag i farliga kemikalier till exempel maskindiskmedel och rengöringsmedel. I din Babyabutik finns de produkter som kan göra köket säkrare för dina barn.

I hallen

I hallen kan barnen falla från trappor och fönster. Möbler kan vältas och är också en risk. Barnen kan få elektriska stötar av osäkrade eller trasiga kontakter, skadade sladdar, lampor och andra elektriska saker. Det finns kvävningsrisk i persienn- eller gardinsnören och barnet kan klämma sig i dörrar och fönster. I din Babyabutik finns de produkter som kan göra hallen säkrare för dina barn.

I sovrummet

Från sovrummet kan barnet falla ut från fönster och balkonger. Eller falla ner från sängen. Sängar och möbler kan vältas och är också en risk. Barnen kan få elektriska stötar av osäkrade eller trasiga kontakter, skadade sladdar, lampor och andra elektriska saker. Det finns kvävningsrisk i persienn- eller gardinsnören och barnet kan klämma sig i dörrar och fönster. I din Babyabutik finns de produkter som kan göra sovrummet säkrare för dina barn.

I badrummet

I badrummet kan barnen bränna sig på varmt vatten. Barnen kan klämma sig i dörrar och fönster och de kan falla från skötbordet. De kan även få tag på farliga kemikalier som rengöringsmedel och mediciner. Lämna ALDRIG barn ensamma när de badar de kan halka och det finns risk att det kan gå riktigt illa i badkaret. I din Babyabutik finns de produkter som kan göra badrummet säkrare för dina barn.

I förrådet

I förrådet kan det finnas många farliga kemikalier som till exempel rengöringsmedel och tändvätska. Det används ofta olika verktyg och maskiner och barnen kan skära sig på knivar och saxar. De kan även här få elektriska stötar av osäkrade kontakter, trasiga kontakter, skadade sladdar, lampor och andra elektriska saker. I din Babyabutik finns de produkter som kan göra förrådet och garaget säkrare för ditt barn.

I trädgården

I trädgården kan barnen bränna sig på grillen och falla från trappor, fönster och balkonger. Trädgårdsmöbler som kan vältas är också en risk. Barnen kan få tag i farliga kemikalier som rengöringsmedel och tändvätska. Och få elektriska stötar av osäkrade kontakter, trasiga kontakter, skadade sladdar, lampor och andra elektriska saker. Det kan även finnas risk för drunkning även i mindre vattensamlingar. I din Babyabutik finns de produkter som kan göra trädgården säkrare för dina barn.